Fysiotherapie Affectum
Tarievenlijst
Fysiotherapie € 35,00
Fysiotherapie aan huis € 47,50
Kinderfysiotherapie € 47,00
Kinderfysiotherapie aan huis € 60,40
Oedeemtherapie € 47,00
Oedeemtherapie aan huis € 60,40
Acupunctuur (inc. BTW) € 65,00
Medische fitness € 8,00
Andullatie € 15,00
Fysiotherapie Affectum
Privacyverklaring

Fysiotherapie Varossieau houdt, om uw behandeling zo goed mogelijk uit te kunnen voeren een registratie bij van uw medische en persoonlijke gegevens. Om ervoor te zorgen dat er zorgvuldig met deze gegevens omgegaan wordt zijn er bepaalde rechten en plichten aan verbonden.

Uiteraard gaat Fysiotherapie Varossieau zorgvuldig met de gegevens om: daarom is naast de bovengenoemde Wet op Persoonsregistraties, een aantal regels vastgelegd in een privacyverklaring welke rekening houdt met nieuwe wetgeving per 25 mei 2018.

Lees meer op www.fysiovarossieau.nl/privacyregelement

Fysiotherapie Affectum
Dry Needling

Door middel van een “droge” acupunctuurnaald, dus zonder vloeistof, wordt het pijnpunt (triggerpoint) in een spier aangeprikt. Dit leidt tot snelle en langdurige ontspanning van de spier.

Triggerpoints ontstaan door b.v. een verkeerde beweging (zoals een trauma), een langdurig verkeerde houding, overbelasting, langdurige afwezigheid van beweging, stress of depressie.
Triggerpoints uiten zich in pijn en stijfheid in de spier en “op afstand”.

De behandeling middels dry needling valt onder fysiotherapie en wordt als zodanig vergoed uit uw aanvullende verzekering.

Fysiotherapie Affectum
Mindfulness

Neem eens de tijd voor jezelf om je lijf te voelen. Leg je handen op je buik. Doe je ogen dicht en adem rustig door je neus in en door je mond uit. Richt je gedachten alleen op je ademhaling. Voel waar je ademhaling zit. Als je afgeleid wordt door andere gedachten, ga terug naar je ademhaling. Voel je lijf en neem je tijd. Tijd voor jezelf.

Fysiotherapie Affectum
Corona herstel traject

Binnen onze praktijk is het mogelijk een Corona herstel traject te volgen.
Dit traject bestaat in eerste instantie uit 50 behandelingen gedurende een half jaar.
Onder speciale voorwaarden kan dit verlengd worden met nog een half jaar en 50 behandelingen.
Beide trajecten worden vergoed direct uit de basis verzekering.
Wel moet er een verwijzing zijn van huisarts of specialist.

De behandeling is bij Benjamin, die gespecialiseerd is in het herstel na een Corona infectie. Samen wordt gewerkt aan herstel. Wanneer nodig, kan contact gemaakt worden met een diëtiste, ergotherapeut of psycholoog in de buurt.

Behandeling van hooikoorts
23 februari 2020

Enorm veel mensen hebben last van hooikoorts. Naast veel moeten niezen, kunt u ook last hebben van branderige ogen, een jeukend gehemelte en benauwdheid. Vaak helpt de hooikoortsmedicatie niet voldoende om klachten volledig tegen te gaan. Onze fysiotherapeuten passen een tape techniek toe, waardoor zo’n tachtig procent van de mensen duidelijk minder klachten heeft.

Medical Taping wordt met een speciale techniek aangebracht op de rug. Ondanks de naam misschien doet vermoeden, zit er géén medicatie in de tape. Het is dezelfde soort elastische tape die regelmatig gebruikt wordt bij spierklachten en sportblessures. De manier van aanbrengen zorgt ervoor dat de tape zijn werk doet.

De tape wordt meestal twee keer voor een aantal dagen aangebracht. U hoeft dus niet de hele lente- en zomerperiode met tape op uw rug te lopen. Het effect van de tape is een aantal weken en soms zelfs een aantal maanden te merken. Uit de praktijk blijkt dat het tapen meestal twee keer per hooikoortsseizoen nodig is.

Klachten aan het hoofd als gevolg kaakproblemen
12 januari 2021

Klachten als hoofdpijn, gevoelige tanden, sinusitis, allergische rhinitis,
kaak-, kies- en oorpijn of een trillend ooglid kunnen ontstaan als gevolg van chronisch kaak-klemmen.

De kaakspieren raken overbelast door deze stressvolle beweging. Er dreigen triggerpoints te ontstaan en die geven weer pijn in kaken, kiezen en slapen of irritatie (bijv. jeuk) aan oren en gezichtsholtes.

Heeft u er last van? Vraag er naar bij uw therapeut.