Fysiotherapie Varossieau
Medische Fitness kan doorgaan

Zeker nu de sportscholen dicht zijn, is het goed dat u bij ons kunt komen sporten in de vorm van Medische Fitness. Met maximaal 2 mensen per uur en inachtneming van de Corona-regels is het geen probleem. Als u wilt komen sporten, maakt u een afspraak met één van onze therapeuten.
Blijf in beweging 🙂

Fysiotherapie Varossieau
Tarievenlijst
Fysiotherapie € 35,00
Fysiotherapie aan huis € 47,50
Kinderfysiotherapie € 47,00
Kinderfysiotherapie aan huis € 60,40
Oedeemtherapie € 47,00
Oedeemtherapie aan huis € 60,40
Acupunctuur (inc. BTW) € 65,00
Medische fitness € 8,00
Andullatie € 15,00
Fysiotherapie Varossieau
Privacyverklaring

Fysiotherapie Varossieau houdt, om uw behandeling zo goed mogelijk uit te kunnen voeren een registratie bij van uw medische en persoonlijke gegevens. Om ervoor te zorgen dat er zorgvuldig met deze gegevens omgegaan wordt zijn er bepaalde rechten en plichten aan verbonden.

Uiteraard gaat Fysiotherapie Varossieau zorgvuldig met de gegevens om: daarom is naast de bovengenoemde Wet op Persoonsregistraties, een aantal regels vastgelegd in een privacyverklaring welke rekening houdt met nieuwe wetgeving per 25 mei 2018.

Lees meer op www.fysiovarossieau.nl/privacyregelement

Fysiotherapie Varossieau
Dry Needling

Door middel van een “droge” acupunctuurnaald, dus zonder vloeistof, wordt het pijnpunt (triggerpoint) in een spier aangeprikt. Dit leidt tot snelle en langdurige ontspanning van de spier.

Triggerpoints ontstaan door b.v. een verkeerde beweging (zoals een trauma), een langdurig verkeerde houding, overbelasting, langdurige afwezigheid van beweging, stress of depressie.
Triggerpoints uiten zich in pijn en stijfheid in de spier en “op afstand”.

De behandeling middels dry needling valt onder fysiotherapie en wordt als zodanig vergoed uit uw aanvullende verzekering.

Klachten aan hoofd als gevolg van mondkapje
12 januari 2021

Het is gebleken dat door verkeerd gebruik van het mondkapje, klachten als gevoelige tanden, sinusitis, allergische rinitis,
kaak-, kies- en oorpijn of een trillend ooglid kunnen ontstaan. Als een mondkapje dreigt af te zakken of niet lekker zit, proberen we dat vaak te corrigeren met de kaak. De kaakspieren zijn hier niet aan gewend en raken overbelast. Er dreigen triggerpoints te ontstaan en die geven weer pijn in kaken, kiezen en slapen of irritatie (bijv. jeuk) aan oren en gezichtsholtes.

Heeft u er last van? Vraag er naar bij uw therapeut.

Fysiotherapie Varossieau
Mindfulness

Neem eens de tijd voor jezelf om je lijf te voelen. Leg je handen op je buik. Doe je ogen dicht en adem rustig door je neus in en door je mond uit. Richt je gedachten alleen op je ademhaling. Voel waar je ademhaling zit. Als je afgeleid wordt door andere gedachten, ga terug naar je ademhaling. Voel je lijf en neem je tijd. Tijd voor jezelf.

Fysiotherapie Varossieau
Corona herstel traject

Binnen onze praktijk is het mogelijk een Corona herstel traject te volgen.
Dit traject bestaat in eerste instantie uit 50 behandelingen gedurende een half jaar.
Onder speciale voorwaarden kan dit verlengd worden met nog een half jaar en 50 behandelingen.
Beide trajecten worden vergoed direct uit de basis verzekering.
Wel moet er een verwijzing zijn van huisarts of specialist.

De behandeling is bij Karel, die gespecialiseerd is in het herstel na een Corona infectie. Samen wordt gewerkt aan herstel. Wanneer nodig, kan contact gemaakt worden met een diëtiste, ergotherapeut of psycholoog in de buurt.

Fysiotherapie Varossieau
Brachycephalie en plagiocephalie

Ongeveer 15% van de baby’s ontwikkelt in het eerste levensjaar een schedeldeformatie. De voornaamste oorzaak is de voorkeurshouding, die ontstaat en in stand gehouden wordt door het slapen en spelen op de rug. Het langdurig liggen op één deel van het hoofd remt de groei op die plek. Zo kan brachycephalie of plagiocephalie ontstaan, een afplatting of een scheefgroei van de schedel.
We gebruiken de Skully care app om de schedelvorm te meten d.m.v. een foto. Dit is snel en betrouwbaar en inzichtelijk voor ouders. De ouders worden actief meegenomen in een interactief behandelplan.