COPD

Waarom een beweegprogramma voor COPD
COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en emfyseem (rek uit de longen in de volksmond). Er is sprake van een langdurige ontsteking van het longslijmvlies die in 85% van de gevallen wordt veroorzaakt door roken.

  • Heeft U te weinig lucht bij inspanning?
  • Bent U bang om te bewegen in verband met benauwdheid?
  • Mogelijk is COPD de oorzaak!

Als U rookt, is stoppen uiteraard essentieel om een verdere achteruitgang van uw longen  een halt toe te roepen. Daarnaast valt er veel winst te boeken door te trainen op conditie en kracht.

Voor wie is dit beweeg programma?
Dit beweegprogramma is voor alle mensen met COPD die willen werken aan verandering teneinde weer meer te kunnen en zodoende meer uit het leven te kunnen halen.

Hoe lang duurt het beweegprogramma?
Het beweegprogramma duurt 3 maanden. Daarna is het uiteraard de bedoeling dat de training voortgezet wordt. Dit kan individueel, in groepsverband, binnen een vereniging, fitnesscentrum of in een medische fitnessgroep. We zoeken in die drie maanden samen met U naar de voor U meest uitdagende en leuke manier om te blijven trainen. Na deze 3 maanden bieden wij de mogelijkheid om iedere 3 of 6 maanden U zelf te laten testen op conditie en fitheid.

Vergoedingen
Hoe het programma vergoed wordt, is een ingewikkeld verhaal. Vanaf gold 3 is er vergoeding vanuit de basisverzekering, maar ook dan moeten de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed worden. Gold 1 en 2 worden uit de aanvullende verzekering vergoed. Bij aanmelding kijken we samen met U hoe het in Uw specifieke situatie zit.

Locatie
Het beweegprogramma voor COPD wordt aangeboden op onze locaties in Nieuw Vossemeer en Sint Philipsland.

Wilt u meer informatie over dit programma, neem dan contact op met Karel Varossieau die namens onze praktijk deelneemt aan het COPD netwerk en U graag verder informeert.