Esther de WitIk ben Esther de Wit. Sinds 1998 ben ik geregistreerd algemeen fysiotherapeute en sinds 2001 ben ik werkzaam binnen de praktijk voor fysiotherapie Varossieau.

In 2009 heb ik de opleiding tot oedeemtherapeut gedaan bij “De Berekuyl”, European College for Lymphoedema Therapy ad modum Casley Smith. Zie voor verdere informatie het kopje “oedeemtherapie”. Ik ben geregistreerd lid van de N.V.F.L.(Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie). Deze vereniging staat voor kwaliteit en nascholing en zorgt voor de belangenbehartiging bij zorgverzekeraars.

Naast de oedeemtherapie en algemene fysiotherapie heb ik de afgelopen jaren de cursus “Medical Taping Concept” en “Medical Fitnes bij Oncologie” gedaan.
Vanaf maart 2021 ben ik handtherapeut in opleiding bij Handtherapieonderwijs te Utrecht.

Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen hierdoor werk ik voornamelijk onder schooltijden.

Wat ik het leuke vind van het werken als fysiotherapeut en oedeemtherapeut is het contact met de mensen en daarmee samenwerken om de klachten te verhelpen of verminderen. Daarbij geef ik graag uitleg om inzicht te geven over de oorzaak van de klachten en de betreffende behandeling.