Fysiotherapie

Voor wie?
De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u terecht bij de fysiotherapeut. U kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van huisarts of specialist.

Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van de behandeling is afhankelijk van de hulpvraag en kan variëren van een advies tot jarenlange begeleiding. Een behandeling duurt 30 minuten.

Vergoeding
Fysiotherapie wordt sinds 1 januari 2004 zowel voor een deel uit de basisverzekering en voor het grootste deel uit de (meeste) aanvullende verzekeringen vergoed. Voor patiënten vanaf 18 jaar wordt fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen.

De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten (volgens de landelijke lijst chronische aandoeningen) wordt vanaf de eenentwintigste  behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste twintig worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Wat er vergoed wordt aan fysiotherapie in de aanvullend verzekering verschilt sterk van verzekeraar tot verzekeraar  en  ook nog per aanvullend pakket. Wat u vergoed krijgt in uw aanvullende verzekering kunt u nalezen in uw polisvoorwaarden, die u van uw verzekeraar hebt gekregen. Of door telefonisch contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Het is goed te weten dat er vrijwel altijd een bepaald bedrag per jaar wordt vergoed en niet per ziektegeval. Houdt u daar a.u.b. rekening mee.

Locaties
Fysiotherapie vindt plaats in Nieuw – Vossemeer en Sint Philipsland en indien nodig aan huis.

Duur van de behandelingen:

Het eerste bezoek bestaat uit: het intakegesprek, het lichamelijk onderzoek en het opstellen van een behandelplan. Dit duurt gemiddeld 30 minuten.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de hulpvraag en kan variëren van een advies tot jarenlange begeleiding. Een behandeling duurt 30 minuten.