Kinderfysiotherapie

Waarom kinderfysiotherapie?
Door te bewegen en te spelen, ontdekken kinderen hun wereld en ontwikkelen zij hun zintuigen en motoriek. Goed bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Bij sommige kinderen gaat dit niet vanzelf. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn en zodoende kan het kind bij de kinderfysiotherapeut terechtkomen. U kunt rechtstreeks met ons contact opnemen of een arts kan een verwijzing geven. Na het stellen van vragen, een uitgebreid onderzoek en het afnemen van testen wordt de motoriek in kaart gebracht. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld, wat met de ouders wordt besproken. Ook wordt er vaak een verslag naar de huisarts en eventueel andere betrokkenen gestuurd. Na afloop van de behandeling volgt er altijd weer een verslag.

Bij onzekerheid over de ontwikkeling van een kind kan rechtstreeks contact worden opgenomen met de praktijk. Twijfel niet en leg contact, een kind is te waardevol om twijfel te laten bestaan!


Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van de behandeling is afhankelijk van de hulpvraag en kan variëren van een advies tot jarenlange begeleiding.
Een behandeling duurt tussen de 30 tot 45 minuten.


Vergoeding
Kinderfysiotherapie zit in de basisverzekering. Dit betekent voor kinderen tot 18 jaar dat er 18 behandelingen per kalenderjaar vergoed worden. Wanneer het een chronische aandoening betreft is er onbeperkte vergoeding. Wanneer uw kind aanvullend verzekerd is, is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het gekozen pakket hoeveel behandelingen nog boven de 18 maal worden vergoed.


Locatie

Onze praktijk is gevestigd in Nieuw-Vossemeer Sint Philipsland en in Steenbergen. In Steenbergen huren we een ruimte bij Fysio Piessens. Tevens werken we nauw samen met Logopedie Steenbergen, gevestigd in hetzelfde pand. We werken nauw samen met o.a. huisartsen, logopedistes, het consultatie-bureau en scholen
Kinderen tot ongeveer 2 jaar en kinderen met multipele problemen worden aan huis behandeld. Dit doen we in gemeente Steenbergen ( Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw Vossemeer, de Heen, de Heense Molen) en een gedeelte van het eiland Tholen (Oud Vossemeer, St Philipsland, Anna Jacobapolder, Sint Annaland en Stavenisse).