Medical Taping

Voor Wie
Medical Taping is voor iedereen geschikt. De therapeut zal de tape aanbrengen op de plaatsen waar het nodig is. Het is ter aanvulling van een behandeling en voor alle leeftijden. De tape is hypoallergeen.

Wat houd het in

De achterliggende gedachte is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

In het praktijk wordt de tape als extra middel toegepast om sneller tot een resultaat te komen. De patiënt of sporter geneest niet sneller, maar het weefsel kan beter herstellen doordat enkele processen in het lichaam ondersteund of geactiveerd worden. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel oplossen.

Het principe is: Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Kosten 
De therapeut zal de tape 1x gratis aanbrengen om te kijken of dit het gewenste effect geeft. Daarna is het mogelijk om zelf een rol tape te kopen in de gewenste kleur. 1 rol cure-tape is 15,00 euro. Of indien er minder nodig is 4,00 euro per meter. U krijgt een bon mee die u eventueel in kunt dienen bij uw zorgverzekeraar / de belasting (zorgkosten).