Nieuws

 • Klachten aan het hoofd als gevolg kaakproblemen

  Klachten als hoofdpijn, gevoelige tanden, sinusitis, allergische rhinitis,
  kaak-, kies- en oorpijn of een trillend ooglid kunnen ontstaan als gevolg van chronisch kaak-klemmen.

  De kaakspieren raken overbelast door deze stressvolle beweging. Er dreigen triggerpoints te ontstaan en die geven weer pijn in kaken, kiezen en slapen of irritatie (bijv. jeuk) aan oren en gezichtsholtes.

  Heeft u er last van? Vraag er naar bij uw therapeut.

 • Onze praktijk blijft open!

  We zijn blij u van dienst te kunnen zijn, ook na de persconferentie van 14 december 2020. Het blijft belangrijk om de volgende maatregelen in acht te nemen:

  • Kom niet als u of iemand in uw woning verkoudheidsklachten of covid-19 heeft
  • Kom max. 5 minuten voor de afspraak
  • Kom alleen, of met uw kind(eren) of begeleider als het echt niet anders kan
  • Ga thuis naar het toilet en probeer niet meer bij ons naar het toilet te gaan
  • Als u binnenkomt, ontsmet uw handen met desinfectiemiddel dat wij ter beschikking stellen en raak daarna niets meer aan
  • Wij dragen een mondkapje en vragen u dat ook te doen
  • Wij wassen onze handen en ontsmetten de behandelbank en apparatuur na elk bezoek
 • Verzekering kiezen voor fysiotherapie

  Meer weten over verzekeren van fysiotherapie? Kijk op www.defysiotherapeut.com

 • Behandeling van hooikoorts

  Enorm veel mensen hebben last van hooikoorts. Naast veel moeten niezen, kunt u ook last hebben van branderige ogen, een jeukend gehemelte en benauwdheid. Vaak helpt de hooikoortsmedicatie niet voldoende om klachten volledig tegen te gaan. Onze fysiotherapeuten passen een tape techniek toe, waardoor zo’n tachtig procent van de mensen duidelijk minder klachten heeft.

  Medical Taping wordt met een speciale techniek aangebracht op de rug. Ondanks de naam misschien doet vermoeden, zit er géén medicatie in de tape. Het is dezelfde soort elastische tape die regelmatig gebruikt wordt bij spierklachten en sportblessures. De manier van aanbrengen zorgt ervoor dat de tape zijn werk doet.

  De tape wordt meestal twee keer voor een aantal dagen aangebracht. U hoeft dus niet de hele lente- en zomerperiode met tape op uw rug te lopen. Het effect van de tape is een aantal weken en soms zelfs een aantal maanden te merken. Uit de praktijk blijkt dat het tapen meestal twee keer per hooikoortsseizoen nodig is.

 • Chronische Fysiotherapie
  Een chronische indicatie fysiotherapie krijgt u op verwijzing van uw specialist of huisarts. Dit kan zijn na een operatie of door een aandoening die voldoet aan de zogeheten chronische lijst. De regel binnen de wetgeving is dat u bij een chronische indicatie de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen. Voor patiënten die geen fysiotherapie in hun aanvullende verzekering hebben betekent dit dat zij of van Fysio Varossieau of van hun zorgverzekeraar een factuur krijgen voor de eerste 20 behandelingen. Patiënten met een voldoende dekkende aanvullende verzekering krijgen de eerste 20 behandelingen vergoed. Voorbeeld: u heeft een aanvullende verzekering van 18 behandelingen, waarvan nog geen fysiotherapiezittingen zijn vergoed. Deze 18 behandelingen worden vergoed, de overige 2 zult u zelf moeten betalen. Vanaf de 21e zitting fysiotherapie wordt alles vergoed uit uw basisverzekering, echter hierop heeft u een wettelijk eigen risico. Indien uw chronische indicatie over meerdere kalenderjaren loopt, dan betaalt u ieder kalenderjaar opnieuw uw eigen risico.