Manuele therapie

manu

Inhoud
Onder manuele therapie wordt volgens de definitie van de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) verstaan een gespecialiseerd domein binnen de fysiotherapie welk zich richt op neuromusculoskeletale aandoeningen, gebruik makend van zeer specifieke diagnostische- en behandelingstechnieken, inclusief manuele handgrepen/technieken en therapeutische oefenvormen. Manuele therapie is gebaseerd op het beschikbare wetenschappelijke en klinische bewijs uit onderzoek, evenals op het biopsychosociaal gezondheidsprofiel van elke individuele patiënt. De manueel therapeutische behandeling bestaat uit: Passieve articulaire, neurogene en myogene technieken, actieve oefenvormen gericht op het oefenen en sturen van functies, informeren, adviseren en begeleiden. De passieve technieken zijn onder meer mobilisaties (tracties, oscillaties, translaties, compressies), manipulaties, harmonische technieken, neurodynamische technieken (waaronder glidingtechnieken, tensionersen, gliders), actief geassisteerde technieken (waaronder mulligantechnieken en McKenzietechnieken), stretchingtechnieken, wekedelenmobilisaties en myotensieve technieken (muscle-energytechnieken). Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Of manuele therapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de intake en het onderzoek. 

Voor wie
Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen: hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom; nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen; lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen; hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn; duizeligheid bij het bewegen van de nek; heupklachten. mobiliteitsbeperkingen in andere gewrichten.

Kosten
Als u aanvullend verzekerd bent, kan manuele therapie vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw verzekering.Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Locaties
Manuele therapie wordt toegepast op onze locaties in Nieuw Vossemeer en Sint Philipsland op dinsdag en vrijdag.