Rug Expertise

Inhoud
Het Rug Herstel Programma is een programma dat u door het trainen van de rug- en buikspieren binnen acht weken van uw rugklachten af helpt. De training bestaat uit twaalf sessies van één tot anderhalf uur. Daarnaast zijn er drie meet- en evaluatiemomenten. In de eerste bijeenkomst, de intake, worden de klachten in kaart gebracht. Tijdens de trainingssessies die daarop volgen, wordt er in de praktijk getraind waarbij zowel kracht/ uithoudingsvermogen als coördinatie/stabiliteit aandacht krijgen. Door gebruik te maken van grondoefeningen en functionele oefeningen krijgt u verschillende oefeningen aangereikt, waarmee de training thuis voortgezet kan worden.

Voor wie
Het programma is ontwikkeld voor mensen ouder dan 20 jaar met terugkomende a-specifieke lage rugklachten. A-specifieke lage rugklachten zijn klachten in de onderrug waar geen specifieke lichamelijke oorzaak voor is.

Kosten Als u aanvullend verzekerd bent, kan deelname aan het programma volledig vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw verzekering.Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Locaties Het programma wordt gegeven op onze locaties in Nieuw Vossemeer en Sint Philipsland.