Steunkousen

Therapeutische Elastische Kousen (TEK)

De rol van de TEK bij de behandeling van lymfoedeem
Compressie (druk) is belangrijk om de druk in de weefsels te verhogen waardoor er minder vochtophoping (oedeem) ontstaat. Bij de behandeling van lymfoedeem zijn therapeutische elastische kousen onmisbaar om de omvang van het been of arm stabiel te houden.

Praktijk Fysiotherapie Varossieau is een aanmeetpunt voor therapeutische elastische kousen. Indien uw huisarts of behandelend arts u kousen heeft voorgeschreven, dan kan Esther de Wit (oedeemfysiotherapeut) voor u compressiekousen aanmeten en bestellen. Hierbij is een ruime keuze aan producten en leveranciers.

Hogere drukklasse compressiekousen zijn vaak noodzakelijk voor de lymfologie en behandeling van littekens aan bijvoorbeeld armen en benen.

Lagere drukklasse compressiekousen hebben een grotere elasticiteit. Deze mogen bij ziektebeelden zoals spataderen, chronische veneuze insufficiëntie of postoperatief bv. na een stripping van spataderen wordende gebruikt.

Van de fabrikant treft u een gebruiksinformatie boekje aan bij de geleverde kousen. Lees dit goed voordat u de kousen gaat dragen.

Mocht het nodig zijn dan is het aanmeten bij u thuis mogelijk.