Valpreventie

Waarom valpreventie?
Valpreventie is een vorm van fysiotherapie gericht op mensen met een hoge(re) valkans. Dit heeft vaak grote gevolgen. Denk aan botbreuken en het verliezen van zelfredzaamheid en/of zelfstandigheid. Met een programma op maat gaan we samen met u aan de slag om die valkans zo klein mogelijk te maken. Wij geven u een combinatie van tips, oefeningen en instructies. Het doel is dat u leert vallen te voorkomen en, als u toch valt, hoe u de schade kunt beperken. De training is onder begeleiding van een fysiotherapeut waarbij kracht, gevoel en balans worden vergroot in uw eigen omgeving.

Voor wie is het programma?
Het programma is voor iedereen die bang is om te vallen of al gevallen is en graag wil leren hoe dit te voorkomen is.

Hoe lang duurt het programma?
Het programma bestaat uit 12 sessies. Een sessie duurt 30 minuten. Afhankelijk van de grootte van het valgevaar en de hulpvraag kan het aantal behandelingen hoger of lager uitvallen.

Vergoeding
De therapie wordt als reguliere fysiotherapie gedeclareerd. Als u een aanvullende verzekering heeft krijgt u dit (gedeeltelijk) vergoedt. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Locatie
Valpreventie word gegeven op onze locatie in Sint Philipsland en Nieuw Vossemeer.