Voor wie is fysiotherapie?

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van bewegen. Er worden mensen behandeld die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen. De fysiotherapeut behandelt mensen in groepsverband of individueel, afhankelijk van het gezondheidsprobleem.

Bij het opstellen van het behandelplan houdt de fysiotherapeut rekening met uw wensen en hulpvraag, de patiënt staat centraal. Middels o.a. adviezen, oefeningen en massage wordt ervoor gezorgd dat u weer optimaal kunt bewegen en functioneren. Tegenwoordig wordt er zoveel mogelijk  ‘evidence based’ gewerkt, dat wil zeggen dat de keuze van behandelmethodes zoveel mogelijk gebeurt op basis van de wetenschap. Onder het mom van ‘meten is weten’ gaat men te werk.

Fysiotherapie kan nodig zijn bij een breed scala aan gezondheidsproblemen.  Dit kan variëren van een sportblessure tot een botbreuk. Of bijvoorbeeld bij klachten gerelateerd aan een ‘onjuiste’ houding, revalidatie na een operatie aan het bewegingsapparaat, bij bewegingsstoornissen die gepaard gaan met het ouder worden enzovoorts.
Als u niet weet of u voor het probleem waar u mee kamt bij de fysiotherapeut moet zijn kunt u die vraag altijd aan ons voorleggen. Bel  of mail ons gerust.